Šolskega tekmovanja iz znanja zgodovine, ki je potekalo 4. decembra 2018, se je udeležilo 5 učencev iz 9. razreda.

Tema letošnjega tekmovanja je bila »Ob 150-letnici prvega tabora na Slovenskem«. Učenci so pisali test in v eni uri so morali pokazati čim več znanja o političnih razmerah sredi 19. stoletja in v Avstro-Ogrski, Zedinjeni Sloveniji, čitalnicah in taborskem gibanju na Slovenskem …

Naloge so bile kar precej zahtevne, vendar so učenci dosegli dobre rezultate. Največ znanja je pokazala Minea Srpčič, ki je zbrala 32 točk. S pravilnimi odgovori na vsa vprašanja je bilo možno zbrati 40 točk.

Bronasto priznanje so še osvojili Larisa Kuhar (27 točk), Tina Urbanč (26 točk) in Kevin Kržičnik, ki je zbral 23 točk.

Najuspešnejši tekmovalki, Minea in Larisa, sta se 5. februarja 2019 udeležili pokrajinskega tekmovanja, ki je potekalo na OŠ Adama Bohoriča v Brestanici. Tekmovanja se je udeležilo 57 učencev 8. in 9. razredov iz osnovnih šol z območja Posavja in Dolenjske. Učenci so morali pokazati čim več znanja o političnem življenju Slovencev v sredini in drugi polovici 19. stoletja.

Naši učenki sta pokazali zelo dobro znanje, saj sta dosegli 8. rezultat; obe sta zbrali po 32 točk (80 % vseh možnih). Zaradi dobrega poznavanja omenjenih zgodovinskih vsebin sta Minea Srpčič in Larisa Kuhar osvojili srebrno priznanje iz znanja zgodovine.

Za uspešno delo na pripravah in dosežene rezultate si čestitke zaslužijo vsi učenci.

                                                                                Mentor:
Drago Ivanšek

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)