V šolskem letu 2018/2019 smo v sklopu interesne dejavnosti Šolski radio delovali na področju medijev na šoli. O dogodkih, ki so bili širšega značaja in so zajemali tudi delovanje celotne krajevne skupnosti, smo pisali članke na temo dogajanja in ustvarjali slikovno gradivo. Učenci od 5. do 7. razreda – bilo jih je 8 – so se veselili obiska na radiu Sraka, ko sem jim povedala, da si ga bomo ob koncu interesne dejavnosti ogledali. Učenci so takole strnili svoja pričakovanja in odzive po obisku:

Hana Haler: zelo mi je bil všeč voditelj Darko, zanimivo mi je bilo videti, kako to poteka, predstavili so nam tudi to, da ni vse rožnato za radijem, da je za to pomembno veliko dela in truda, všeč mi je bila njihova preprostost in domačnost, videlo se je, da v delu uživajo, najboljši del pa mi je bil, ko smo govorili v živo.

Lucija Žarn: všeč mi je bila njihova odkritost, zvesti so narodno zabavni glasbi, bili so prijazni, razumevajoči, gostoljubni; studio je zanimiv in domač; tam sem se zabavala.

Martin Pavlovič: imel sem se zelo dobro, še kdaj bi rad obiskal radio, ker mi je bilo zanimivo, na začetku sem imel malo treme, potem pa sem se kar opogumil in odgovarjal na voditeljeva vprašanja, mislil sem, da bo radio v kakšni večji stavbi, bila pa je le navadna hiša, veselilo me je, da je bil radio bližje kot sem si predstavljal, voditelj je bil zelo prijazen, povedal sem mu tudi, da igram harmoniko, všeč mi je bil tudi stari studio z opremo.

Blažka Kodrič: všeč mi je bila sproščenost in sproščeno vzdušje na radiu, všeč mi je bilo, ko smo odšli v enter in so nam postavljali vprašanja, zanimiv mi je bil star studio in stvari, ki so jih na radiu uporabljali v preteklosti, presenetilo me je, da ima radio Sraka toliko poslušalcev, najbolj pa mi je bilo všeč, da smo sploh spoznali potek dela na radiu.

P. S. – Spoštovana učiteljica Natalija. Hvala, da ste nam omogočili ogled radia in spoznavanje dela na radiu.

Tia Pacek: zanimivo je bilo, ko smo si šli pogledat stari studio; ko sem odgovarjala, mi je bilo všeč, tudi ko je gospod Blaž tipkal po stroju in računalniku; všeč mi je to, da je radio Sraka bolj na skrivnem mestu, a je tam lepo; mislim, da je to delo težko opravljati in čudno mi je bilo, ker voditelja ni bilo sram.

Ema Dražetić: všeč mi je bil studio, sram me je pa bilo, ko sem v studiu govorila pred mikrofonom; zanimivo mi je bilo tudi iskanje radia Sraka, saj imajo v družinski hiši v spodnjih prostorih omenjeni studio.

Zapisala:
Natalija Žveglič, prof.

(Skupno 203 obiskov, današnjih obiskov 1)