Spoštovani starši in otroci!

Obveščamo vas, da smo v torek, 31. marca 2015, izvedli  kulturno prireditev v Domu za starejše občane Brežice, kjer smo prispeli v zasedbi več kot 50 otrok in učiteljev. Otroci so nastopali s kulturnim programom, katerega je vodila Sara Racman, učenka 8. razreda, medtem, ko sta program in celotno prireditev organizirali Nika Srpčič in Tamara Zidar, učenki 8. razreda. Starostniki so najbolj zapeli ob zvokih pesmi, harmonike in kviza, ki so ga pripravili učenci, Gašper Zagorc, Matej Gramc in Jure Pavlovič. Pri tem pa so spodbujali starostnike, da so odgovore povedali, hkrati pa tudi zapeli. Peli, plesali, deklamirali in igrali smo na različne instrumente ter tako pričarali nasmehe starostnikov. Leila lepšina Štafanič in Jure Pavlovič, učenca 9. razreda sta s pesmijo na harmoniki polepšala dan starostnikom. Učenke z angelskimi glasovi, Ema Lea Zorko, Eliška Škaler in Hana Lopatič so pele, kakor profesionalke samostojno, medtem, ko so pod taktirko zborovodkinje Tatjane Špan zapele tudi dekleta pevskega zbora. Recitatorki Lara Jurečič in Eva Gramc sta pripovedovali o življenju žensk in mater slovenskih pesnikov. Pridružili so se nam tudi otroci 1. in 2. razreda, pod mentorstvom Jasmine Vučič in Janje Leskovar, ki so zaplesali, peli deklamirali in razjokali starostnike. Matej Gramc in Andreja Kvartuh sta pripravila tudi kviz za starostnike, kjer smo ugotovili, da so učenci pripravili prelahka vprašanja za starostnike. Ob koncu programa so učenci razdelili darila in dobrotice. Naredili smo 120 rožic ter spekli dobrotice pod okriljem učiteljic Terezije Pegam, Mojce Šterk in Duške Filipič, skupaj z učenci prostovoljci.  V Domu starejših občanov smo si pripravili oder, kjer so nam priskočili na pomoč z ozvočenjem in računalnikom ter s hišnikom, ki je skrbel za ozvočenje. 

Kakor vsako leto smo nato šli po hodnikih novega doma, kjer sta devetošolca, Leila Lepšina Štefanič in  Jure Pavlovič poprijela za harmonike, ostali pa smo peli, se smejali in jih poskušali razveseliti in nasmejati. Seveda nam je uspelo, kar so otroci sami opazili brez najinih besed. Otroci vedno začutijo. Za nekater učence je bilo izredno težko videti starostnike, ki so bili nepokretni in nebogljeni, vendar se na ta način vzpostavljajo vrednote za življenje. Starostniki so nas v svojih sobah pričakali z nasmehom na ustih ter z darilci in posladki.

Omeniti moramo, da so nas zaposleni zelo lepo sprejeli, saj sedaj že vrsto let pripravimo kulturno prireditev za starostnike in njihove zaposlene. Pohvala je veliko pomenila otrokom, kakor tudi mentorjem – Mojci Šterk, Jasmini Vučič, Janju Leskovar, Tatjani Špan in Andreji Ninković.

V upanju, da se vidimo nasledenje leto, smo se poslovili in bili bogatejši za eno izkušnjo več. Tudi dobro delo.

Pripravila: Andreja Ninković, spec.

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost