Obveščamo vas, da OŠ Pišece organizira 21. občinski parlament v petek, 21. marca 2014, za vse osnovne šole v brežiški občini. Tema letošnjega parlamenta je “RAZMERE V DRUŽBI”, kjer otroci vsake šole razmišljajo, se pogovarjajo in udejanjajo svoje ideje v akcijo. V mesecu oktobru so učenci v okviru Tedna otroka ustvarjali na razrednih urah in se pogovarjali o vrednotah, ki so pomembne posameznikom. Vsak razred je razmišljal pod okriljem svojih razrednikov. Kulturni dan VREDNOTE je bil namenjen temu, da so otroci razmišljali in se pogovarjali o tem, kaj je tisto, kar je pomembno.

V mesecu marcu smo se s predstavniki parlamenta pogovarali o tem, da na šoli izpeljemo akcijo, ki bi pokazala v dejanjih naša razmišljanja. Ker smo tudi šola prostovoljcev, smo vključili v načrtovanje tudi mentorico Mojco Šterk in prostovoljce. Na zadnjem srečanju je predsednica parlamenta in šolske skupnosti Eva Kodrič z ostalimi predstavniki zaključila, da se učenci naše šole vključimo v akcijo, ki bi jo izvedli v prvem tednu aprila “TEDEN ZA SPREMEMBE”.

V petek, 21. marca 2014 pa bodo našo šolo predstavljali naslednji učenci: EVA KODRIČ, NIK ROŽMAN, LARA JUREČIČ in TJAŠA LEPŠINA ŠTEFANIČ. Kako bo zadeva potekala, vam sporočimo, hkrati pa upamo, da se bo parlamenta udeležilo čim več ravnateljev, župan in drugih predstavnikov ter medijev, da bodo slišali glas otrok.

Pripravila: Andreja Ninković, spec.

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost