Prvi teden v oktobru je rezerviran za otroke. Večino aktivnosti namenimo njim in njihovemu vsestranskemu razvoju. Poleg kulturnih in naravoslovnih dni smo organizirali tudi športni dan – kros. Čeprav nekateri niso pretirano navdušeni nad  tekom, so se tega športnega dne veselili vsi, kajti pouka prost dan je vseeno nekaj,  kar vsakemu učencu ustreza.

Pred pričetkom tekmovanja smo izvedli vajo evakuacija, nato so sledila navodila za potek športnega dne. Pred tekom so se učenci ogrevali in si ogledovali progo. 1.,2. In 3. razred so tekli na 300-metrski razdalji, 4. In 5. razred na 600-metrski razdalji, učenci od 6. do 9. razreda pa na 1000-metrski razdalji.

Na teku je bilo mogoče videti vse mogoče: prerivanja, odrivanja, padce, hojo, jok in seveda veliko skoncentriranih obrazov. Vsak si želi na šolskem tekmovanju v krosu biti med najboljšimi. Nekaterim je uspelo, drugim ni. Nič zato. Zmagovalec je tisti, ki pride v cilj. Hitrost ni toliko pomembna. Pomembno je, da znaš stisniti zobe in se boriti, ne glede na mesto , ki ga dosežeš. Ob prihodu v cilj je vsakega čakala posebna nagrada. Ta dan so učenci imeli najljubšo malico – hamburger. Ni ravno najbolj športno prehranjevanje, pa vendar so bili vsi navdušeni.

Po malici  so na igrišču, do podelitve medalj,  potekale športne igre: nogomet, badminton, hokej na rolerjih, vlečenje vrvi, hoja s hoduljami, nekateri pa so se preprosto prepustili »martinčkanju« na soncu.

Dan smo, kot se za tekmovanja spodobi, zaključili s podelitvijo medalj. Učenci so športno zaploskali najboljšim, tekmovalci pa so ponosno kazali prislužene medalje.

Na koncu lahko ugotovimo, da smo bili zadovoljni  vsi:  učenci, ki so imeli priložnost pokazati svoje sposobnosti pred celotno šolo, in učitelji, ki so dan v službi preživeli na svežem zraku, polnem otroškega tekmovalnega adrenalina.

Čestitke vsem.

Učiteljica športa:
Tanja Lekić

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost