TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Zajtrk je pomemben obrok v dnevu. Da nam energijo, da lažje začnemo nov dan. Kljub temu marsikdo zaradi pomanjkanja časa in volje zajtrka sploh ne zaužije. Če nam zmanjkuje časa, si privoščimo vsaj kak zdrav prigrizek, da gremo v nov dan z dodatno energijo. Ko si pripravljamo zajtrk, se kdaj znajdemo tudi pred vprašanjem, kaj zaužiti. Mogoče sadje, marmelado na kruhu ali pa raje kosmiče v mleku?

Tretji petek v novembru, to je 15. novembra 2019, bo tudi na naši šoli in v vrtcu potekal Tradicionalni slovenski zajtrk. Sestavljen bo iz črnega kruha, mleka, jabolka, medu in masla. Vsa živila so pridelana oziroma predelana v Sloveniji, večina njih v naši bližnji okolici. Gre za projekt, s katerim želijo različne institucije izobraževati in ozaveščati šolajočo se mladino in širšo javnost o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad.

Vodja projekta:
Natalija Žveglič,
organizator šolske prehrane

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)