Spoštovani starši!

V Tednu sprememb (31. marec – 4. april 2014) smo izvedli aktivnosti, katere smo tudi predstavili na 23. občinskem parlamentu. Predstavniki šolske skupnosti s predsednico Evo Kodrič so se odločili, da izvedemo teden sprememb, kjer bomo nekaj naredili in pustili pečat v naši družbi tako, da bomo upoštevali vrednote naše šole – spoštovanje, solidarnost in sočutnost do sočloveka. V tednu smo izpeljali tri akcije, kater so otroci izplejlali popolnoma sami, malce pa tudi s pomočjo mentoric in učiteljev. Akcijo zbiranja papirja in akcijo zbiranja zamaškov smo namenili za deklico Nastjo Rostohar, za katero smo v preteklosti tudi zbirali zamaške in jo nameravamo tudi povabiti v šolo v mesecu maju. Sredstva pri zbiranju starega papirja bomo namenili zanjo in terapije, katerih je nujno potrebna. Nastja je deklica s cerebralno paralizo, ki se od svojega rojstva bori s tem, da bi lahko počela stvari, ki so ostalim otrokom navadne, pričakovane in enostavne. S starši smo se dogovorili, da teden sprememb namenimo njej in temu, da razložimo otrokom, da je sočutnost do sočloveka ključna v našem življenju.

Akcijo zbiranja zamaškov ne bomo zaključili, ampak jo bomo nadaljevali do konca šoslekga leta, zato vas zaprošamoa za aktivnost in pomoč.

Čistilna akcija je bila izvedena v petek, 4. aprila 2014, kjer smo vsi učenci in učitelji  šole uredili šolsko okolico tako, da smo temeljito počistili, pometli in odpadke odstranili, hkrati pa pokosili travo in jo pograbili. Učenci so bili zelo prizadevni, saj so nekateri tudi prinesli svoje pripomočke za čiščenje (metle, grablje, rokavice).

V upanju, da je teden sprememb akcija, katere se bomo lotevali vsako leto, moramo pohvaliti vse otroke in starše, ki so uvideli potrebnost, nujnost in aktualnost takšnih akcij. Pri Tednu sprememb se je zelo angažirala učiteljica Mojca Šterk, ki je tudi spodbujala prostovoljce in ostale učence ter razrednike, da naj bodo čim bolj aktivni in prizadevni pri akciji – predvsem, ker gredo vsa sredstva za deklico Nastjo, kar daje akciji tudi vrednost in uči otroke vrednote za življenje.

Zahvaljujemo se vsem staršem in drugim ljudem, ki ste prispevali papir za dober namen.

Pripravila: Andreja Ninković, spec.

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost