V letošnjem letu smo v torek, 25.novembra 2015, sprejeli otroke 1. razreda v Šolsko skupnost učencev OŠ Cerklje ob Krki. Za učence 1. razreda vsako leto pripravimo kulturni program, ki ga v sodelovanju z ostalimi učenci in predstavniki Šolske skupnosti pripravijo tudi prvošolčki. Razredničarki Katja Simonišek in Janja Leskovar sta naučili mlade nadebudneže za prvi javni nastop. Predstavili so se staršem v ritmih glasbe, petja in plesa. Ko so uspešno opravili svoj prvi nastop, so se posedli in nestrpno pričakovali kako bodo sprejeti v Šolsko skupnost OŠ Cerklje ob Krki.  Sara Racman in Arne Lovše, učenca 9. in 8. razreda, sta povezovala program, katerega sta sooblikovala. V uvodu sta pozvala ravnateljico dr. Stanko Preskar, da je pozdravila starše in otroke ter jim zaželela lep kulturni popoldan. V kulturnem programu so sodelovali učenci otroškega in mladinskega pevskega zbora, kjer so pod taktirko glasbene pedagoginje Tatjane Špan zapeli izbor pesmi, kjer so dekleta pokazala, kako imajo lepe glasove. Nadaljevali smo z izvedbo recitacij pod taktirko Tamare Zidar, Eme Ajster, Hana Haler in Blažke Kodrič,  pevsko zasedbo sedmošolk; Hane Lopatič, Maše Mladkovič, Eme Lee Zorko in Eliške Škaler ter pevsko in plesno zasedbo Eme Ajster in Zale Popijač, ki sta presenetili z interpretacijo Ledenega kraljevstva. Šestošolke, Larisa Kuhar, Laura Matoh, Minea Srpčič, Tina Urbanč in Vanesa Bertole so zaplesale plesno poslastico, medtem, ko so učenci 5. razreda zapeli in zaigrali na tolkala ter vse presenetili z ritmom in srčnostjo. Mentorica Jasmina Vučič je spodbudila tudi učenko Hajdi Haler, učenko Glasbene šole Krško, da je zaigrala na flavto kljub svoji mladosti. Hana Lopatič je pokazala svoje spretnosti na flavti tako, da nas je očarala z zvokom. Prvošolce so presenetili tudi učenci od 2. do 4. razreda, ki so zapeli pesem v romščini ČIP ČIP JARO. Ana Maja Zorko je pripravila kviz za prvošolce ter jih osvojila z težkimi vprašanji. Vsa tehnična podpora je bila pod okriljem Tilna Horžena, učenca 7. razreda.

Letos sta se voditeljem, Sari Racman in Arnetu Lovšetu, pridružili še nadebudnici, Hana Haler in Blažka Kodrič, ki sta suvereno opravili voditeljsko vlogo.

Sara Racman, predsednica šolske skupnosti, je otroke ob koncu pozdravila in jih slovesno sprejela v šolsko skupnost. Pri tem sta ji pomagala Arne Lovše in Ana Maja Zorko. Prvošolci so prejeli knjižna darila in majčke z logotipom naše šole. Trebuščke pa smo ob koncu napolnili s sladkim prigrizkom in sadjem. Program sta oblikovala Arne Lovše in Sara Racman pod mentorstvom Andreje Ninković ter prepustila del vodenja prireditve Hani Haler in Blažki Kodrič, učenkama 4. razreda.

Bisernih iskric pri ustvarjanju programa je bilo veliko od tistih nedolžno iskrenih do tistih, kjer so lasje nastopajočim stali pod kotom 90 stopinj, do rdečih lis na obrazu, potnih rok, treme, blokad in navdušenja, sreče, zadovoljstva ter smeha. Vsem nastopajočim, ki so se prostovoljno odločili za sodelovanje v programu, se iskreno zahvaljujemo, saj so si vzeli čas za Nas. Dobra dejanja ne potrebujejo reklame, dobra dejanja potrebujejo Nas.

Vodja šolske skupnosti: Andreja Ninković, spec.

no images were found

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost