Šolskega tekmovanja iz znanja geografije, ki je potekalo 16. januarja 2018, se je udeležilo 12 učencev iz 7., 8. in 9. razreda.

Tema letošnjega tekmovanja je »Trajnostni turizem za razvoj«. Učenci so pisali test iz predpisane literature in reševali naloge s pomočjo zemljevida domače pokrajine. Pri testu so morali pokazati čim več znanja o ekoloških problemih v okolju in njihovem reševanju ter o varstvu kraških jam.

Letošnje tekmovanje je zasnovano nekoliko drugače, saj so učenci tekmovalci iz osnovnih šol razdeljeni v dve skupini. V prvi skupini so učenci 8. in 9. razreda, v drugi pa učenci 6. in 7. razreda. V tej drugi skupini je na naši šoli tekmoval le učenec Rok Vintar, ki je zbral dovolj točk, da je osvojil bronasto priznanje iz znanja geografije. Uvrstil se je tudi na pokrajinsko tekmovanje.

V prvi skupini je tekmovalo 8 učencev iz 9. in trije iz 8. razreda. Naloge so bile kar precej zahtevne, vendar je večina učencev dosegla dobre rezultate. Največ znanja je pokazal Andraž Jurečič, učenec 9. razreda, ki je zbral 25 od 30 možnih točk.

Bronasto priznanje so še osvojili Hana Lopatič, Maša Mladkovič, Gabrijel Račič in Ema Lea Zorko, vsi učenci 9. razreda.

Andraž, Gabrijel in Rok se bodo 7. marca 2018 udeležili pokrajinskega tekmovanja, ki bo na OŠ Boštanj.

Mentor:

Drago Ivanšek

 

 

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost