V sredo, 3. oktobra 2012, je zasedal OTROŠKI PARLAMENTEK, ki ga sestavljajo učenci od 1. do 4. razreda. Učitelji razredniki so po volitvah v razredu izbrali predstavnike njihovega razreda, ki bodo v tem šolskem letu predstavniki šolske skupnosti naše šole. Učenci so zasedli zbornico učiteljev, kjer jih je nagovorila ravnateljica Andreja Urbanč. Zaželela jim je, da bi v tem šolskem letu sodelovali, spregovorili o temi ODRAŠČANJE, katero so si zbrali otroci sami na lanskem parlamentu, ter jih nagovorila, da sklepe in povzetke parlamentka prenesejo v svoje razrede.

Otroci so kasneje na svojem prvem zasedanju spregovorili o sebi, razpravljali o besedi parlament in predstavnik razreda, o odraščanju in volitvah. Izbrali smo predsednika in namestnika predsednika otroškega parlamentka ter izpeljali volitve, kjer so se predstavniki razredov pogovorili, koga bodo izvolili. Z največjim številom glasov je postal predsednik otroškega parlamentka Marko Rudman, njegova namestnica pa Ema Lea Zorko. Ob koncu smo spregovorili o temi ODRAŠČANJE, o kateri se bomo pogovorili v petek, 12. oktobra 2012, na OTROŠKEM PARLAMENTU, kjer bodo vsi učenci od 1. do 9. razreda.

Govorili smo tudi o 5. oktobru, dnevu učiteljev, kjer sta Luka in Ema Lea podala idejo, kako presenetiti učitelje in jih spomniti na njihov praznik. Idejo smo v petek, ob dnevu učiteljev, tudi uresničili in presenetili z iskrivimi besedami namenjenim učiteljem, ki so bili na šoli. Ema Lea je darilca odnesla s sabo v živalski vrt ter na avtobusu presenetila učiteljice, medtem ko sta Lovro Horžen in Sara Racman presenetila učitelje in ravnateljico na šoli.

 

Predstavniki po razredih:

1. a  – Hana Haler, Blažka Kodrič

1. b – Timotej Voglar, Luka Ogorevc

2. razred – Pia Jaklič, Denis Žveglič

3. razred – Jakob Srpčič, Kevin Kržičnik

4. a – Marko Rudman, Miha Marinček

4. b – Ema Lea Zorko, Nives Tomše 

 

Pripravila: Andreja Ninković, spec.

 

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost