Spoštovani starši!

Kakor se je nakazovalo v zadnjih dneh, vas seznanjamo, da se bodo nekateri učenci zares vrnili v šolske klopi.

Sklep ministrice bo določal, da se vzgojno-izobraževalno delo za učence 1., 2. in 3. razreda predvidoma od 18. 5. 2020 dalje izvaja v prostorih šole ter da se bo od 25. 5 2020 dalje v prostorih šole izvajalo vzgojno-izobraževalno delo tudi za učence 9. razreda. Prav tako se od 25. 5. 2020 dalje za učence od 4. do 8. razreda, ki imajo učne težave in težko dosegajo standarde znanja, načrtuje izvajanje dopolnilnega pouka ter druge oblike individualne in skupinske pomoči v šoli.

V skladu s priporočili NIJZ mora šola obvezno pridobiti podpisano izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo (primer izjave je v prilogi obvestila). S tem se v šoli zagotovi varno učno okolje za vse učence; obrazec boste prejeli po pošti v prihodnjem tednu, izjavo pa otrok prinese s seboj, ko se vrne v šolo.

Učencem 1., 2., 3. in 9. razreda, ki zaradi zdravstvenih omejitev ne morejo obiskovati pouka v šolskih prostorih, šola prilagodi oblike in metode dela. Razširjeni strokovni kolegij (RSK) za pediatrijo je opredelil zdravstvene omejitve za otroke za vrnitev v šolo ob ponovnem odprtju, ki jih najdete v prilogi obvestila. V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, otroku odsvetujemo vrnitev v šolo. Starši naj se posvetujejo z izbranim osebnim zdravnikom – specialistom pediatrije oz. izbranim osebnim zdravnikom – specialistom splošne oz. družinske medicine.

Do konca prihodnjega tedna vas bomo seznanili s protokolom vedenja ob vrnitvi učencev v šolo. Tako boste pravočasno prejeli vse podatke o poteku dela, prihodu v šolo ter odhodu domov in druga pomembna navodila, s katerimi bomo skušali zagotoviti varnost učencev in zaposlenih. Prosimo vas za odzivnost v primerih, ko bomo od vas potrebovali podatke. Hkrati vam bomo na voljo, če boste potrebovali dodatne informacije.

Zaenkrat vas lepo pozdravljam.

 dr. Maja Matrić, ravnateljica

PRILOGI
Izjava staršev pred vstopom otroka v šolo
Opredelitev zdravstvenih omejitev za otroke in dijake

 

(Skupno 469 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost