V torek smo začeli deževno, ampak z zanimivim obiskom Nuklearne elektrarne Krško, ki nam jo je predstavil g.Franci Škaler. Razložil nam je zgodovino zgradbe, način delovanja in razbil nekaj mitov o nevarnosti nuklearn. V bistvu je precej bolj varna, kot so ljudje na začetku mislili, prijazna okolju, njena življenjska doba pa se bo s 40 let z remonti podaljšala na 60 let. 
Nadaljevali smo z obiskom Hidroelektrarne Brežice, kjer nam je nadzornik razkazal generatorje in razložil način delovanja elektrarne. S pametno rabo moči vode vse 4 hidroelektrarne Spodnjega Posavja z elektriko oskrbujejo kar 150.gospodinjstev. 
Po kosilu v Restavraciji Štefanič in iskanju parov v delih hidroelektrarne smo se odpravili še v Kapele, v info sobo o Jovsih, kjer nam je strokovnjak Dušan Klenovšek povedal veliko zanimivih stvari o naravnem parku, pokazal nekaj živali (močerada, pupka, žabe), ki so jih lahko udeleženci tudi prijeli, navdušil pa je tudi film, ki prikazuje, kako zelo domačini in strokovnjaki skrbijo za to varovano in neokrnjeno področje, še posebej za ptiča kosca. 
Pozno popoldne smo se zbrali na Jelenovem grebenu, kjer smo občudovali in hranili jelene, potem pa se družili na večerji ob prijetni družbi in živi slovenski glasbi. 
(Skupno 128 obiskov, današnjih obiskov 4)
Dostopnost