Tudi letos je, kot na vseh šolah v Sloveniji, na naši šoli in v vrtcu Pikapolonica potekal Tradicionalni slovenski zajtrk, in sicer tretji petek v novembru, 15. novembra 2019.

Sestavljen je bil iz črnega kruha, mleka, jabolka, medu in masla. Vsa živila, ki smo jih otroci in zaposleni dobili na mizo, so pridelana oziroma predelana v Sloveniji, večina njih v naši bližnji okolici.

V vrtcu so otroci pojedli zajtrk kot običajno, vsak dan, učenci razredne in predmetne stopnje pa so se razvrstili v jedilnici po določenem časovnem razporedu. Zajtrk je bil tudi za vse zaposlene na šoli.

Vsi učitelji so pred zajtrkom, 1. šolsko uro, z učenci spregovorili o pomenu zajtrka v prehrani, namreč le-ta je najpomembnejši obrok v dnevu. Da nam energijo, da lažje začnemo nov dan.

Kljub temu marsikdo zaradi pomanjkanja časa in volje zajtrka sploh ne zaužije. Če nam zmanjkuje časa, si privoščimo vsaj kak zdrav prigrizek, da lažje premagamo vsakodnevne napore.

Zapisala:
Natalija Žveglič,
organizator šolske prehrane

(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost