V ponedeljek, 18. novembra 2013, smo se z učenci – predstavniki šolskega parlamenta odpravili v Ljubljano na ogled Državnega zbora. Z rednim avtobusom smo se odpeljali v Brežice, kjer so nas že pričakali učenci vseh šol v brežiški občini. Poln avtobus mentorjev in učencev ter regijskega koordinatorja Zveze prijateljev mladine Krško, ki je bil tudi organizator tega izleta, se je odpravil v Ljubljano. Preden smo stopili v prostore Državnega zbora, smo morali skozi varnostni pregled, saj je za varnost še prav posebno poskrbljeno. V avli so nas sprejeli, kjer smo nestrpno pričakovali na predsednika Državenga zbora gospoda Janka Vebra, ki je spregovoril o delu v državnem zboru ter o svoji poklicni poti.

Po uvodni predstavitvi smo se odpravili v ovalno dvorano, kjer smo prisluhnili predstavitvi in postavljali različna vprašanja. Ob zaključku smo prejeli manjšo  rošuro Ustave Republike Slovenije, ki nam bo ostala v trajnem spominu na tem obisku. Letošnja tema otroških parlamentov je “Razmere v družbi”, kar niti ne preseneča, da so si temo izbrali otroci in mladostniki sami.

Predstavniki naše šole so bili od 5. do 9. razreda, le ti: Eva Kodrič (predsednica šolske skupnosti), Tjaša Lepšina Štefanič, Lara Jurečič, Simona Kvartuh in Ana Maja Zorko.

Pot nas je vodila nazaj domov, kjer smo se le ustavili, da smo napolnili želodce za kar je poskrbel ZPM Krško. Izlet nam bo ostal v lepem spminu.

Pripravila:

Andreja Ninković, spec.

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost