NARAVOSLOVNI DAN: LJUBLJANSKO BARJE

Udeleženci: učenci 6., 7., 8. in 9. razreda.

Datum: 25. 4. 2017 (učenci 8. in 9. razreda), odhod avtobusa izpred šole ob 7. 30 uri,

26. 4. 2017 (učenci 6. , 7. a in 7. b razreda), odhod avtobusa izpred šole ob 7. 30 uri,

Program: ob 9. uri nas pričakujejo na avtobusni postaji, na Ižanski cesti 305. Peljemo se po Ižanski cesti mimo lokacije Dežmanovih kolišč, ki so pod Unescovo zaščito, do Iga, kjer pomalicamo in si ogledamo razstavo o koliščarjih. Nato se odpeljemo do naravnega rezervata Iški morost, kjer spoznamo značilna življenjska okolja Ljubljanskega barja in načine gospodarjenja, s katerimi jih ohranjamo ter obiščemo letos urejeno učno pot Barjanska okna. Z avtobusom pot nadaljujemo do naselja Jezero, zlezemo na osamelec Sveti Lovrenc, s katerega je lep razgled na barje ter okoliška hribovja. Sprehodimo se še do naravnega spomenika – enega najglobljih slovenskih jezer pod Sv. Ano, kjer si privoščimo malo odmora. Skozi Podpeč se odpeljemo do zadnje postaje – Plečnikove mojstrovine – cerkve sv. Mihaela v Črni vasi, kjer dejavnost tudi zaključimo.

Odhod iz Ljubljanskega barja ob 13. uri, prihod v Cerklje ob Krki okrog 14. 30 ure.

Oprema: obutev in obleka primerni terenskemu delu in vremenu. S seboj imejte pisalo in podlago, saj boste prejeli delovni list.

Stroški: 2 evra za razstavo o Koliščarjih, 1,5 evra za organizacijo in vodenje CŠOD in stroške avtobusnega prevoza boste poravnali po položnici.

Malica: učenci dobite v šoli malico. Malico vzamete pred odhodom. Ostalo hrano in pijačo (dodatno vodo, žitne tablice, sendviče) prinesite s seboj od doma!

Prosim za primerno obnašanje na avtobusu in na terenu samem. Zavedajte se, da ne greste na izlet, ampak imate ta dan pouk v malo drugačni obliki. Opazujte, sprašujte in si poskušajte zapomniti zanimive informacije. Pri pouku naravoslovja in biologije bom to učno snov tudi preverjala. Rešene učne liste prinesete v šolo!

Želim vam veliko naravoslovnih doživetij,

Dušanka Filipič, učiteljica naravoslovja

 

 

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost