Območno tekmovanje iz znanja geografije je 7. marca 2018 potekalo na OŠ Boštanj. Udeležilo se ga je 47 učencev, ki so bili razdeljeni v dve starostni skupini; v starejši skupini so bili učenci 8. in 9. razredov, v mlajši pa učenci 6. in 7. razredov. Tekmovalci so prišli iz osnovnih šol z območja Posavja in Dolenjske.

Tekmovanje je bilo razdeljeno na dva dela. Učenci so si najprej na terenu ogledali naravne in družbene značilnosti Boštanja, ob tem pa se je bilo potrebno tudi orientirati in nekatere stvari izmeriti. Ogled in spoznavanje značilnosti Boštanja je bil uvod v pisanje testa iz terenskega dela tekmovanja. Zadnji del tekmovanja je bil namenjen pisanju testa iz poznavanja literature o značilnostih turizma in varovanju okolja.

Z naše šole so se na tekmovanje uvrstili najboljši tekmovalci s šolskega tekmovanja, učenca 9. razreda Andraž Jurečič in Gabrijel Račič ter učenec 7. razreda Rok Vintar. Pokazali so dobro znanje, še zlasti Andraž, ki je dosegel drugi najboljši rezultat. Zbral je 35 od štiridesetih možnih točk. Odlično je reševal terenske naloge, kjer je dosegel najboljši rezultat med vsemi tekmovalci. Z dobrim znanjem je osvojil srebrno priznanje iz znanja geografije. Uvrstil se je tudi na državno tekmovanje, ki bo 13. aprila 2018 potekalo v Rušah, in tam bo imel možnost, da si pribori še zlato priznanje.

Vsem učencem, še zlasti pa Andražu, čestitam za uspešno delo na pripravah in dosežene rezultate.

Mentor: Drago Ivanšek

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost