Spoštovani starši!

Šolsko leto se počasi zaključuje in čas je za praznovanja po predanem in uspešnem delu. Vaš otrok je v tem šolskem letu izvajal prostovoljno delo v šoli in izven nje. Sedmošolci in osmošolci so pokazali, kaj zmorejo in kako nesebični so v tem. Ker jih želimo na nek način nagraditi, se odpravljamo v četrtek, 22. maja 2014, skupaj z mentoricama Mojco Šterk in Andrejo Ninković v Ljubljano na Festival prostovoljstva kot nagradni izlet. Prireditev pripravlja Slovenska filantropija. Dopoldan bomo izkoristili za ogled Ljubljane ali možnosti ogleda razstave MOŽGANI (oblikovali se bosta dve skupini), popoldan pa bo na Prešernovem trgu potekal Festival prostovoljstva, ko se bo dogajanja odvijalo na odru in stojnicah, kjer se bodo predstavljale organizacije in prostovoljci celotne Slovenije. Na stojnicah bodo obiskovalci lahko sodelovali v različnih kvizih, igricah in drugih interaktivnih dejavnostih.

V letošnjem šolskem letu so (smo) prostovoljci opravljali delo v Bolnišnici Brežice (otroški oddelek), delo v Domu starejših občanov, pomoč v Vrtcu Pikapolonica, pomoč na domu in učno pomoč. Že drugo leto smo tudi ŠOLA PROSTOVOLJSTVA, na kar smo zelo ponosni. Prostovoljci so bili tudi aktivni pri projektu SKK – sodelovanje s starši, kjer so prispevali veliko ur dela, pri prireditvah in 160-letnici.

Dobimo se ob 7.10 na železniški postaji Krško. Odhod vlaka je 7.20. Prostovoljci naše šole se bodo družili s prostovoljci OŠ Leskovec pri Krškem ter njihovima mentorica, kar je že postala praksa. Domov bomo prišli ob 17.06 – na železniško postajo Krško.

Na snidenje!

Pripravili: Mojca Šterk in Andreja Ninković, spec.

 

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost