Spoštovani starši in učenci!

V petek, 15. decembra 2017, smo bili zopet del zgodbe dobrodelne prireditve »PRIHOD DEDKA MRAZA« v Gasilskem domu v Cerkljah ob Krki. Vsako leto Društvo prijateljev mladine Cerklje ob Krki pod okriljem Daniele Srpčič s sodelovanjem OŠ Cerklje ob Krki in Vrtca Pikapolonica priredi dogodek, kjer povabi vse otroke v lokalnem okolju do starosti 6 let. Vsako leto se v okviru prostovoljcev in dramske skupine vključimo z gledališko predstavo za otroke. Tako je že od leta 2010, kjer s svojimi izvirnimi idejami otrok pokažemo vse svoje sposobnosti ter poskušamo pričarati nepozabne trenutke za otroke.

Letos smo pripravili gledališko igro Vila Ninina se zaljubi, kjer so nastopali: Hana Lopatič, v vlogi Vile Ninine, Nives Tomše v vlogi Žabca in princa, Nika Štefanič v vlogi kraljice, Hana Haler in Blažka Kodrič v vlogi škratkov pomočnikov ter Marko Rudman v vlogi tehniške pomoči. Scenarij in režijo je prevzela Andreja Ninković, ki je scenarij priredila na scensko postavitev umetnika Gregorja Smukoviča, ki je s svojo stvaritvijo premaknil meje scenske postavitve. Gledališka igra je prikazala, kako je prijateljstvo izrednega pomena v današnjih časih, kar je izpostavil tudi Dedek Mraz, ki nas je obiskal tudi letos. Kljub ljubezni Vile Ninine, sta vrednoti delo in prijateljstvo bolj pomembi, kakor samo pričakovanje daril.

Dvorana gasilskega doma je objeta pela in se pozibavala v ritmih ter pričakovala darila za katero je poskrbel Dedek Mraz pod okriljem sponzorjev, donatorjev in preko prodaje voščilnic. Posebna zahvala gre tudi Jožici Budič, ki je naredila frizure vsem igralcem, Sari Levičar (Mc Brežice) in Kseniji Herakovič (Plesna šola Imani), ki sta priskrbeli obleke, Alešu Žičkarju in Esteri Gramc Žičkar, ki sta priskočila na pomoč, kakor tudi Vinku Jalovcu, pod okriljem Prostovoljnega gasilskega društva Cerklje ob Krki. Brez vzgojiteljic Vrtca Pikapolonica pri OŠ Cerklje ob Krki pa tudi ne bi šlo, zato tudi zahvala njim, da smo dogodek izpeljali.

Torej, pokukali smo v otroška srca in pričarali čaroben večer. Lepo je biti dobrodelen. To šteje. Otroci in starši so nam povedali, da smo jih »začarali« z besedo in dejanji. Upam, da res.

Pripravila: Andreja Ninković, spec.

no images were found

 

 

 

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost