Pokrajinsko tekmovanje iz znanja geografije je letos potekalo na OŠ Dobova. Udeležilo se ga je 38 učencev iz šestnajstih posavskih in dolenjskih osnovnih šol. 9. marec je bil kot nalašč za takšno tekmovanje, saj je bilo vreme toplo, delno jasno in zelo primerno za delo na terenu. Učenci tekmovalci so se po uvodnem sprejemu in krajšem kulturnem programu sprehodili po Dobovi in si ogledali zanimivosti kraja. Sprehod je imel že tekmovalni značaj, saj se je bilo potrebno orientirati, spoznavali pa so tudi naravne in družbene značilnosti kraja in pokrajine, v kateri Dobova leži. Po vrnitvi s terena so pisali test o poznavanju značilnosti kraja.

V nadaljevanju jih je čakal še test o vplivu naravnih danosti na gospodarstvo pokrajine. Za ta del tekmovanja so se pripravljali po literaturi, ki jo je predpisala Državna tekmovalna komisija.

Iz naše šole sta se tekmovanja udeležila Andraž Jurečič in Nives Tomše, učenca 8. razreda. Oba sta pokazala dobro znanje. Uspešnejši je bil Andraž, ki je med vsemi tekmovalci dosegel sedmi rezultat.

Andraž je tako osvojil srebrno priznanje iz znanja geografije,  za uvrstitev na državno tekmovanje pa mu je zmanjkala le ena točka.

Obema učencema čestitam za dobre rezultate in uspešno zastopanje naše šole.

Mentor: Drago Ivanšek

 

 

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost