V petek, 9.9.2016, so  imeli učenci  7., 8. in 9. razreda  športni dan. Izbrali so lahko  kolesarjenje ali pohod. Kolesarji so se odpravili proti Šentjerneju, pohodniki proti Pošteni vasi. Vreme je bilo skoraj poletno vroče, kar je pričaralo pravo počitniško vzdušje. Tempo kolesarjenja je bil hiter, zlahka smo premagovali traso. Na poti smo imeli nekaj tehničnih težav s kolesi, zato nam je na pomoč priskočil hišnik Vili, ki je kolesarske »defekte« naložil v avtomobil in odpeljal  nazaj proti šoli. Malicali smo v Kostanjevici, ob reki Krki in se posladkali  pri sladoledarju. Kot bi se za nekaj ur vrnili na počitnice. Ob prihodu na cilj – v Šentjernej – smo imeli krajši postanek, nato smo se v hitrem tempu vrnili nazaj v šolo.

Tudi pohodnike je spremljalo počitniško vzdušje, zato so na cilju najprej pomalicali, nato  pa se prepustili nogometnemu vzdušju. Energije ni  manjkalo, prehitro smo morali zapustiti igrišče in se vrniti nazaj v šolo.

Čeprav športni dnevi potekajo pod »drobnogledom« učiteljev, se imamo vedno lepo in tudi vedno kaj bistroumnega ušpičimo. Mogoče ne bi bilo napačno, če bi imeli vsak  teden  en dan športni dan. Vprašanje pa je, ali  bi se učitelji s tem  strinjali.

Pripravila: Tanja Lekič

ŠPORTNI DAN – KOLESARJENJE,PREVERJANJE PLAVANJA, POHOD

V četrtek, 15.9.2016, so učenci 5. In 6. Razreda tudi imeli športni dan – pohod (5.r), 6. Razred pa se je s kolesi odpravil v Terme Čatež, kjer so v sklopu Nacionalnega preverjanja plavanja opravili obvezno preverjanje plavanja.

Zjutraj nam je vreme malo obrnilo hrbet, saj nas je zelo zeblo, nato pa je med oblaki le pokukalo sonce. Po preverjanju plavanja smo se prepustili vsem radostim vodnih užitkov. Tobogani, Počasna reka, ovire v vodi. Juhej, kakšen užitek.Pozabili smo, da nas čaka še kolesarjenje do šole. Šele na kolesu, ko smo se vračali domov, smo ugotovili, da smo v resnici zelo utrujeni. Voda je naredila svoje. Bilo je » carsko«.

  1. razred pa se je odpravil na Boršt, kjer smo se ustavili na tamkajšnjem igrišču. Po malici nas je čakala žoga. Igrali so tako fantje kot dekleta. Čas ob igri je minil prehitro in že smo se morali vrniti nazaj v šolo.

Pravijo, da vse lepo hitro mine. Tokrat se izjemoma strinjamo z odraslimi.

Zapisala:

Tanja Lekić

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost