Spoštovani starši in učenci!

V torek, 26. januarja 2021 smo z učenci od 7. do 9. razreda izvedli tehniški dan z naslovom Virtualnica srednjih šol. Učenci so virtualno oz. ON LINE obiskali različne šole iz Posavja in Dolenjske. Seznanili so se z delom in utripom tistih srednjih šol, za katere se najpogosteje odločajo. Bolj podrobne informacije o samih programih in predmetnikih, o utripu šol in delovanju dijakov so bila tudi  iztočnica za dneve odprtih vrat in informativnih dni, ki sledijo v prihajajočih tednih. Srednje šole, ki so bile del našega tehničnega dne, so bile: Gimnazija Brežice, Šolski center Krško-Sevnica, Ekonomska in trgovska šola Brežice, Gimnazija Novo mesto, Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija, Srednja gradbena, lesarska in vzgojiteljska šola. Predstavitvam šol so sledili dijaki srednjih šol in študenti, ki so včasih obiskovali našo šolo. Učenci so skupaj z razredniki in učitelji poslušali predstavitve, ki so jim omogočile razmišljanje, pridobivanje novih znanj in številne informacije. Ob koncu je sledil  klepet z dijaki in svetovalno delavko (Eva Kodrič, Tjaša Horžen, Tjaša Zlobko, Nives Tomše, Hana Lopatič, Nika Štefanič, Gašper Zagorc, Denis Žveglič, Jan Irt in Lucija Zagorc), ki so se našemu vabilu tudi odzvali. Z dijaki in študenti smo se dogovorili, da nas še obiščejo, saj je bil klepet prekratek za vsa vprašanja.

Nekateri predstavniki srednjih šol so pohvalili naše učence, da so postavljali vprašanja in bili aktivni, kar nam je bilo všeč slišati.

Učenci so v anketi ocenili tehniški dan, s katerim so bili zadovoljni. Najbolj so pohvalili informacije, ki so jih prejeli od predstavnikov srednjih šol, kakor tudi izbor šol ter klepet z dijaki.

Nekaj izjav: »Učitelji so zelo dobro opisali šole, prav tako dijaki.« Ne, vse je bilo dobro.« »Dober TD dan.« »Lepe predstavitve.« »Bilo je v redu, edino ni mi bilo všeč to, da je prehitro minilo.« »Zdaj vem, kam se lahko vpišem oz. lahko načrtujem za naprej.« »Bilo je fino.«

Pripravila:
Andreja Ninković, spec.

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost