V soboto, 8. 10. 2011, je v Brežicah potekalo 17. državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, ki smo se ga udeležili učenci 8. in 9. razreda.

Ob prihodu v šolo smo prejeli navodila in informacije o državnem tekmovanju ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, si ogledali naše “točke”, kjer se bomo gibali in si ogledali zanimivosti. Z avtobusom smo se odpravili v Brežice, kjer smo si v hladnem jutru ogledali postajališča, kjer so ekipe pokazale, kaj znajo in zmorejo. Ogledali smo si prizorišče prometne nesreče in nudenje prve pomoči, delo s psi reševalci, reševanje iz “diskoteke” in nudenje prve pomoči, gorsko reševanje…..

Ekipe so pokazale znanje, pripravljenost in pripadnost, a hkrati srce.Vsi reševalci oziroma pripadniki civilne zaščite in Rdečega križa so prostovoljci, kar je vodilo in poslanstvo nas vseh.

Kljub zelo “hladnemu” jutru, kar smo priznavali tudi učitelji spremljevalci (Drago Ivanšek, Alojz Blažič, Nataša Baznik in Andreja Ninković), smo preživeli prijetne urice skupaj, kjer smo se tudi naučili, da so DOBRA dejanja  pomembna. Ob koncu smo srečali tudi “maskoti” policije in gospo Sergejo Bizjak, ki nas je povprašala o občutkih ter nas opogumila, da bi bilo lahko še veliko slabše, če bi bil dež. 🙂 Ko smo se vračali domov, so se sočni žarki poigravali z nami.

 

Pripravila: Andreja Ninković, spec.

(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost