Spoštovani starši in učenci !

 Obveščamo Vas, da smo v torek, 26. novembra 2013, sprejeli šolske novince v šolsko skupnost OŠ Cerklje ob Krki. Kulturna prireditev, ki smo jo pripravili za prvošolce in njihove starše, se je odvijala v telovadnici šole. Prireditev sta povezovala in oblikovala Eva Kodrič, predsednica šolske skupnosti in Gašper Marinček, devetošolec, ki sta svoje delo odlično opravila. Otroci in mladostniki so prvošolcem priredili kulturni program, ki je vseboval od pesmic, recitacij, plesa in dramske igre. Med svoje vrste smo povabili tudi plesalke plesnega društva Imani iz Bežice, kjer plešeta tudi dve učenki naše šole. S plesno pravljico so pričarali plesne korake pod taktirko moderne glasbe. Sedmošolci so uprizorili dramsko igrico ČAROBNA DEŽELA pod mentorstvom Lojzke Ivanšek, kjer je hudobna čarovnica najbolj nasmejala otroke. Pevski zbor se je predstavil z izredno težkima pesmima (ROŽA VETROV in JAR OF HEARTS), kjer so dekleta pokazala, da imajo angelske glasove. Eliška Škaler, učenka 5. razreda nas je očarala s pesmijo NA PRAŽIŠKE MOSTU, medtem, ko je Ema Ajster, učenka 7. razreda zapela pesem BEAUTIFUL. Maša Mladkovič in Hana Lopatič sta zaigrali na flavto in kitaro ter pričarali svoje znanje, ki ga pridobivata v Glasbeni šoli Brežice. Tilen Horžen nas je sprostil z harmoniko in nasmehom na ustih. Eva Gramc in Tamara Zidar sta pričarali svet poezije in besed Toneta Pavčka. Ob koncu pa so tudi učenci 1. razreda pokazali, kaj znajo in zmorejo.

Eva Kodrič, Nik Rožman in Gašper Marinček so jim tudi izročili simbolično darilce in priznanje, da so sprejeti v šolsko skupnost OŠ Cerklje ob Krki, pri tem pa jih je tudi pozdravila ravnateljica Andeja Urbanč.

Preživeli smo čudovito popoldne, kjer so otroci res uživali. Tako prvošolci, kakor tudi nastopajoči.

Biserna izjava. Naslednjega dne me je pred pisarno počakal učenec, ki je rekel:”Učiteljica, a vam je bilo všeč včeraj?” Seveda mi je bilo. (Saj mi tudi mora biti, sem mislila). On pa je zaključil: “Meni je bilo svetovno do petnajst do šestih.” Vsa skeptična sem premišljevala, kaj se je zgodilo potem, ko je nadaljeval: “Ko sem mogel oditi, ker sem imel mašo.”

Pripravila: Andreja Ninković, spec. 

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost