V sredo, 3. oktobra 2012, smo prostovoljci naše šole (v okviru Tedna otroka)  odšli z avtobusnim prevozom v Brežice, kjer smo si ogledali otroški oddelek Bolnišnice Brežice, kjer bodo “novi” in “stari” prostovoljci preživljali svoj prosti čas z bolnišničnimi otroci v prihajajočem letu. Na otroškem oddelku nas je sprejela vzgojiteljica Irena, ki je v lanskem šolskem letu zamenjala vzgojiteljico Janjo Šibiljo, s katero smo večina časa preživeli skupaj. Razkazala nam je sobe, nas seznanila z zdravnikom in medicinskimi sestrami ter nas odpeljala do vseh sob in igralnice, v kateri smo spregovorili o pravilih v bolnišnici in o našem delu. Pričakovanja učencev so bila velika, zato jih je vzgojiteljica Irena kar nagovorila, da so odšli v sobe k otrokom in staršem.

Učenci so odšli v sobe, kjer so s svojo pozitivnostjo, socialnimi veščinami in pristnostjo navezali stike z otroki, ki so jih prvič videli. Pogovarjali so se z njimi, jim brali zgodbice, igrali z igračami in veliko smejali. Lepo jih je bilo gledati, kako so vztrajali z otroki, navezovali stike in razgovor. V svojih prvih vtisih so bili vsi nasmejani, na začetku malce prestrašeni, a  na koncu zadovoljni, da so bili uspešni v navezovanju stikov.

Sledila je pogostitev s strani vzgojiteljice Irene, ki je poskrbela za naše želodce s prigrizki in napitkom. Po tem, ko smo si napolnili želodčke, smo odšli z avtobusom domov, veseli, da smo naredili nekaj dobrega.

Prostovoljci, ki so namenili čas za obisk otrok v Bolnišnici Brežice, so: Eva Kodrič, Gašper Marinček, Nina Pavlovič, Ana Horžen, Saša Ogorevc, Nik Rožman, David Vučajnk, Leila Lepšina Štefanič, Zala Oštir, Tjaša Hribar, Ana Kodrič, Lara Jurečič, Natalija Štefanič, Eva Gramc in Monika Krkovič (učenci 7. in 8. razreda).

Pripravili: Mojca Šterk in Andreja Ninković, spec.

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost