Šolsko leto 2015/2016 smo začeli v športnem duhu, z odbojko na mivki. V Kostanjevici na Krki je potekalo področno tekmovanje v odbojki na mivki. Poletje je še vedno tu, ne glede na pouk. V kategoriji dečkov so bile prijavljene samo tri ekipe : OŠ Kostanjevica na Krki, OŠ Globoko in OŠ Cerklje.

Prvo tekmo smo igrali z domačini, ki so kot glavni favoriti upravičili svoj sloves. Prvi set so nas premagali brez večjih težav. V drugem setu so se naši fantje znebili uvodne treme in zaigrali bolje, borili in pokazali, da tudi oni znajo igrati. Čeprav so zgubili, so si pridobili prepotrebno samozavest, ki jim manjka na tekmovanjih.

Drugo tekmo so igrali z Globočani. Poskušali so na vse možne načine prelisičiti nasprotnike, vendar jim ni najbolje uspevalo. Prvi set v zaostanku. Ko je že kazalo, da bodo tudi drugega izgubili, se je zgodil popoln preobrat. Pri rezultatu 10: 8 so ujeli priključek ter  po živce parajočem dvoboju uspeli izenačiti. Sledil je 3. Set. Fantje so ga odigrali borbeno, pogumno in suvereno zmagali. Osvojili so 2. Mesto  in se uvrstili na polfinale državnega tekmovanja. Čestitke!

POLFINALE DRŽAVNEGA TEKMOVANJA – NOVO MESTO ( 9.9.2015)

Po dnevu premora nas je čakala naslednja stopnica šolskega tekmovanja – polfinale državnega tekmovanja, kar pomeni bistveno višje znanje udeležencev.

Po uvodnem žrebu smo takoj začeli igrati. V naši skupini so bili učenci iz OŠ Brezovica in nam dobro znana OŠ Kostanjevica na Krki. Takoj po žrebu je sledil še dodaten šok, prvo tekmo smo imeli mi, z OŠ Brezovica. Ni bilo časa za privajanje na novo okolje. Medtem ko so naši fantje imeli velike težave s tremo, ki kar ni in ni izginila, so naši nasprotniki pridno dobivali točke in suvereno dobili prvi in drugi set. Igra nam nikakor ni stekla, fantje se niso uspeli sprostiti.

Pred drugo tekmo smo predebatirali o naših napakah, se dogovorili, da je  potrebno igrati skoncentrirano in odgovorno, kar nam je tudi uspevalo. Žal to ni bilo dovolj. Kostanjevica je bila tudi danes za nas premočna. Tekmovanje se je za nas zaključilo, kar je tudi realna slika tekmovanja.

Naši fantje svoje znanje pilijo na urah pouka športa in med počitnicami, ostali fantje igrajo v klubih, strokovno vodeno. Razlika je opazna. Vendar nič zato. Fantje so bili del tega tekmovanje, se dostojno borili in so dobili nova znanja ter izkušnje, ki jim bodo prišle prav na tekmovanjih, ki sledijo.

Samo pogumno dalje!

Učiteljica športa: Tanja Lekić

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost