INOVATIVNA PEDAGOGIKA 1:1

1.Skupno usposabljanje ravnateljev in učiteljev razvojnih šol v projektu Inovativna učna okolja podprta z IKT

V soboto, 20.1.2018 smo se nekateri učitelji naše šole udeležili prvega skupnega usposabljanja ravnateljev in učiteljev razvojnih šol v projektu Inovativna učna okolja podprta z IKT.

Izobraževanje je potekalo na Zavodu Antona Martina Slomška v Mariboru. Po uvodnem pozdravu in predstavitvi ciljev usposabljanja organizatorjev, je z naslovom Transformacija učitelja predaval dr. Predrag Palet. Po predavanju smo nadaljevali s prvim delom delavnic, ki smo si jih učitelji izbrali teden poprej. Delavnice so bile zanimive in raznovrstne. Po končanih prvih delavnicah je sledilo skupno kosilo v prostorih šolske jedilnice, nato pa je sledil drugi del praktičnih delavnic po skupinah. Srečanje se je zaključilo s predavanjem mag. Radovana Kranjca, ki nam je predstavil teoretično zasnovane DigComEdu in DigComp 2.1 protokole, ter jih pojasnil z nekaj praktičnimi izhodišči.

V domači kraj smo se vrnili polni novega znanja, ki ga bomo kot učitelji prenašalci prenesli tudi na kolege, ki se usposabljanja niso mogli udeležiti.

Zapisal: Blaž Milar