Učenci od 6. do 9. razreda naše šole bodo imeli v sredo, 30. marca 2016 naravoslovni dan z naslovom Ohranimo čisto okolje.

Naravoslovni dan je naša šola pripravila v sodelovanju s Komunalo Brežice d.o.o. V okviru ekološkega projekta Ohranimo čisto okolje bodo predstavniki Komunale Brežice za učence  pripravili predavanja z ekološkimi vsebinami  in oglede vodohrana, čistilne naprave in zbirnega centra. Skupaj z učitelji bodo pripravljali učence šestih in sedmega razreda za Eko kviz, nato pa bodo sledile delavnice, ki jih bodo z učenci izvajali učitelji naše šole.

Namen naravoslovnega dneva je:

– spodbujanje učencev za pridobivanje eko zavesti;

– vzgoja za okoljsko odgovornost;

– vzgoja za zdrav način življenja v zdravem okolju;

– spodbujanje učinkovite rabe naravnih virov;

– zmanjšanje količine odpadne hrane.

Potek dejavnosti:

Učenci 6. a in b razreda bodo imeli prvo in drugo uro predavanje o odpadni hrani, nato bodo v razredu pomalicali. Tretjo šolsko uro bo sledila priprava na Eko kviz, nato pa bodo imeli  2 šolski uri še delavnice (poskusi, ogled ekološkega otoka).

Učenci od 7. do 9. razreda bodo imeli prvo uro predavanje (sedmošolci o pitni vodi, osmošolci o odvajanju in čiščenju odpadnih voda ter devetošolci o odpadkih  in  njihovi rabi kot vira energije). Nato se bodo z avtobusi odpeljali na teren. Na Mostecu si bodo ogledali čistilno napravo, na Prilipah vodohran in na Borštu zbirni center.  Malico bodo vzeli s sabo.

Po vrnitvi s terena, se bodo 5. šolsko uro učenci 7. razreda skupaj z učitelji pripravljali na Eko kviz, učenci 8. razreda bodo ponovili ekološke vsebine iz 7. razreda, učenci 9. razreda pa bodo imeli angleške ekološke vsebine.

S seboj prinesejo copate, pisala in mapo, učenci obeh šestih razredov pa še učbenik, delovni zvezek in zvezek za naravoslovje.

Predavanja o ekoloških vsebinah, ogledi čistilne naprave, vodohrana in zbirnega centra ter stroški avtobusnega prevoza bodo za učence brezplačni.

Želimo, da pridobite veliko ekološke zavesti in odgovornosti za zdravo okolje in življenje.

Pripravili:  Dušanka Filipič, Lojzka Ivanšek
Ravnateljica: dr. Stanka Preskar

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost