Maj je običajno »rezerviran« za tekmovanja iz atletike – posamično. Tako je 25. 5. 2016 na atletskem štadionu v Brežicah potekalo občinsko tekmovanje v atletskih disciplinah. Iz naše šole se je tekmovanja udeležilo kar lepo število učencev in učenk.  Veliko jih je stopilo na stopničke, kar je pomenilo uvrstitev  na področno tekmovanje, ki je potekalo 30. 5. 2016, prav tako v Brežicah. Da je to tekmovanje višjega » ranga«, so pokazali rezultati meta vortexa, kjer so padali rekordi.

Naši učenci in učenke so se borili po svojih najboljših močeh, vendar se je v metu vortexa le Maši Mladkovič uspelo uvrstiti na državno tekmovanje. Čeprav s poškodbo hrbtne mišice  je stisnila zobe in vortex vrgla preko 45 metrov.

Državno tekmovanje in hkrati Festival mladih  je potekalo 8. 6. 2016 v Kopru. Več kot 400 učencev in učenk je tekmovalo v različnih disciplinah. Vreme je bilo  tekmovalcem naklonjeno, delno sončno z malo vetra.

Najprej se je moral/a vsak tekmovalec/ ka prijaviti v prijavnici, saj je s tem potrdil/a udeležbo. Po prijavi je bilo potrebno počakati le še na uro, ki je bila objavljena na urniku, da se je tekmovanje lahko pričelo.

 Maša je najprej opravila preizkusni met, nato pa je čakala, da se je pred njo zvrstilo 18 tekmovalk (vsaka je vortex vrgla  3-krat),  šele nato je prišla na vrsto ona. Prvi met je obetal veliko. Dober met, okoli 45 metrov. Pričakovanja so bila velika, saj je vsaj 10 tekmovalk kandidiralo za stopničke, kar pomeni, da so bile po rezultatih  blizu druga  drugi. Odločala naj bi dnevna » forma«.

 Sledil je drugi met, ki pa se ji je ponesrečil. Vortex je pristal izven segmenta,  kar je pomenilo, da je bil met  neveljaven. Tretjič je vortex poletel  45,93 m daleč, to pa je  pomenilo, da s stopničkami  ne bo nič. Trema je bila prehuda. Srečo bo potrebno iskati naslednje leto.

Nič hudega. To je sestavni del športa. Enkrat ti uspe, enkrat ne. Pomembne so izkušnje, ki si jih tekmovalci pridobijo in jih kasneje izkoristijo. Maša , le pogumno naprej.

2

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost