KARIERNA ORIENTACIJA

Ni razloga, da ne bi sledili srcu. Lastni interes je najpomembnejši dejavnik pravilne izbire, saj ga navadno spremlja visoka motivacija in zavzetost za učenje novih znanj in spretnosti. (Steve Jobs)

Odločitev o nadaljnjem šolanju pomeni prvo veliko prelomnico v mladostnikovem življenju. Na učenčevo odločitev o tem vpliva veliko dejavnikov, in če se mladostnik ne odloči za gimnazijo, ta odločitev veliki meri pomeni tudi že odločitev za izbiro poklica ali vsaj poklicnega področja. Odločitev je odvisna od učenčevih značajskih lastnosti, interesov, sposobnosti, delovnih navad,  podpore in pritiska staršev, učnega uspeha, vpliva prijateljev, medijev in drugih dejavnikov in ne nazadnje tudi od karierne orientacije, ki jo nudita šola in območne službe Zavoda RS za zaposlovanje. Pri tem je pomembno govoriti o dejavnikih poklicnega izbora, ki so ključni za izbiro srednješolskega programa, kakor tudi poklica.

Karierna orientacija se izvaja v 8. in 9. razredu sistematično in po letnem delovnem načrtu ŠOLSKE SVETOVALNE SLUŽBE.


Spoštovani učenci in starši!
Tukaj boste našli vse pomembne informacije o karierni orientaciji v šolskem letu 2020/2021. Od meseca novembra 2020 se je karierna orietnacija preselila na daljavo in v spletno učilnico za učence  9. razreda. V prihodnje sledi še spletna učilnica za 8. razred.

 

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

mesecu novembru in decembru so bili izvedeni individualni razgovori z učenci preko povezave  https://arnes-si.zoom.us/j/9359508388?pwd=TXgrLzhYMGREc1VqaXhhejlnZnFXQT09ki je povezava za vse razgovore s svetovalno delavko.
mesecu januarju sledijo razgovori s starši in učenci. TUKAJ lahko določite datum in uro ter se  vpišete za razgovor.

 

DNEVI ODPRTIH VRAT – VIRTUALNI OGLEDI

DAN ODPRTIH VRAT KMETIJSKE ŠOLE GRM IN BIOTEHNIŠKE GIMNAZIJE

Spoštovani! V tednu med 18. in 22. 1. 2021 pripravljamo na naši šoli dogodke z naslovom Dnevi Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije. V prilogi vam pošiljamo promocijski letak in vas prosimo, da ga posredujete vašim učencem 8. in 9. razredov ter njihovim staršem. Za sodelovanje se vam najlepše zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo. Vida Hlebec, ravnateljica

OBVESTILO GIMNAZIJE NOVO MESTO

Dragi učenci in starši. V letošnjem šolskem letu bomo zaradi COVID-19 situacije odprli vrata naše šole, Gimnazije Novo mesto, na nekoliko drugačen način. Pred vami je prijava na dogodek Gimnazija iz prve roke, ki bo potekal v tednu od 18. – 22. 1. 2021 med 16.00 in 18.00. Na dogodku se boste lahko preko aplikacije Zoom v živo pogovorili z dijaki, učitelji, svetovalnimi delavkami, športno in pedagoško koordinatorico, koordinatorico mednarodne mature, koordinatorjem klasične gimnazije ali ravnateljico. Na pogovore se prijavite z vprašalnikom, ki je na voljo na tej spletni strani: https://1ka.arnes.si/a/8184. Izbrali si boste lahko sogovornike in termin, ki vam ustreza. Na posameznih pogovorih bo lahko sodelovalo do 5 udeležencev, zato pohitite s prijavo, saj bo možna le do zapolnitve terminov. Rok za prijavo na dogodek je do petka, 15. 1. 2021, do 14.00. Osebne podatke, ki jih zbiramo s prijavo, bomo uporabili izključno za namen izvedbe dogodka ter jih bomo po zaključenem dogodku izbrisali. Veselimo se vašega »obiska« in pogovora z vami. V imenu dijakov in strokovnih delavcev, ki bodo sodelovali na dogodku, vas lepo pozdravljam. Anica Kastelec

OBVESTILO SREDNJE EKONOMSKE ŠOLE NOVO MESTO

“Spoštovani osnovnošolci in starši! Obveščamo vas, da smo na šolski spletni strani http://www.esnm.si uvedli e-info točko, za POGOVORE Z NAMI V ŽIVO. Vsak teden vam bomo eno uro na razpolago za pogovor o naši šoli in o programih, ki jih izvajamo. Pridružite se nam lahko na povezavi zgoraj. Pogovori bodo potekali vedno med 15.00 in 16.00, in sicer:

  • v sredo, 13. 1. 2021
  • v torek, 19. 1. 2021
  • v četrtek, 28. 1. 2021

Povezavo najdete na spletni strani šole: http://www.esnm.si/.

VIRTUALNI DAN ODPRTIH VRAT ŠOLSKI CENTER NOVO MESTO

INFORMACIJE S ŠOLSKEGA CENTRA KRŠKO-SEVNICA

 

ROKOVNIK 2021/2022

Rokovnik za vpis učencev v srednje šole v šolskem letu 2021/2022
Rokovnik za prijavo kandidatov in izvedbo vpisa v 1. letnik programov NPI, SPI, SSI in GIM za šolsko leto 2021/2022


KORISTNE POVEZAVE

 

SEZNAMI SREDNJIH ŠOL


ŠTIPENDIJE

Informacije o štipendijah – interventni oziroma začasni ukrepi

 

RODITELJSKI SESTANKI

1. vabilo

 

TEHNIŠKI DNEVI

 

UPORABNE SPLETNE STRANI
(Skupno 294 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost