Včeraj, 24. 10. 2019, smo v Vojašnici Jerneja Molana organizirali dobrodelni dogodek Tek podnebne solidarnosti, kjer je bil glavni namen zbiranje sredstev za Šolski sklad naše šole in vrtca. Dogodek se je odvijal v vremenu, ki smo si ga lahko samo želeli. Eden toplejših oktobrskih dni je v vojašnico privabil 197 obiskovalcev, ki so pretekli kar 577,4 km. Udeleženci so lahko tekli, hodili ali se družili ob stojnicah, kjer so se pekli kostanj in palačinke. Na voljo so bili tudi sok, čaj, čokoladno mleko, jogurti, štrudelj in piškoti – za vsakega nekaj. Prav tako se je odvijal srečelov, kjer so bili glavna nagrada tekaški copati. Na dogodku smo zbrali 1.610,16 €, ki bodo skrbno porabljeni za financiranje različnih dejavnosti naših vrtčevskih otrok in učencev šole.

Lepo je bilo videti na svežem zraku v gibanju in druženju vse generacije. To je bil prvi takšen dogodek, za katerega srčno upamo, da zaživi in postane tradicija. Poleg dobrodelnosti smo naredili tudi nekaj dobrega za svoje zdravje in počutje.

V prvi vrsti se zahvaljujemo Vojašnici Jerneja Molana Cerklje ob Krki, ki nam je odstopila atletski stadion in s tem omogočila, da smo sploh imeli prostor, kjer smo lahko izpeljali dogodek. Zahvaljujemo se vsem, ki so prispevali v obliki izdelkov ali finančno in tako pomagali pri zbiranju sredstev za Šolski sklad. Velika hvala tudi vsem staršem in učiteljem, ki so bili aktivno vključeni in s tem omogočili organizacijsko izvedbo ter seveda vsem Vam, ki ste dogodek podprli s svojo prisotnostjo.

Še enkrat hvala vsem!

Vodja dogodka:
Blaž Milar, mag. prof. šp. vzg.

v. d. ravnateljice:
dr. Maja Matrić

(Skupno 328 obiskov, današnjih obiskov 1)