Spoštovani starši in učenci!

V četrtek, 19. decembra 2019, je potekala dobrodelna prireditev »PRIHOD DEDKA MRAZA« v Gasilskem domu v Cerkljah ob Krki. Vsako leto Društvo prijateljev mladine Cerklje ob Krki pod okriljem predsednice Daniele Srpčič v sodelovanju OŠ Cerklje ob Krki in Vrtca Pikapolonica priredi dogodek, kjer povabi vse otroke v lokalnem okolju do starosti 6 let. Letos je bilo obdarovanih 155 otrok, ki so prišli skupaj s starši v Gasilski dom Cerklje ob Krki.

Učenci prostovoljci OŠ Cerklje ob Krki so pripravili gledališko igro z naslovom Čarobno darilo, ki je na začetku presenetila z izginotjem Dedka Mraza. Škratki in otroci so poskušali priklicati Dedka Mraza, kar jim je tudi uspelo, vendar so najprej morali prisluhniti sebi, svojim šibkostim in močem.

V vlogi vile, škratkov in pomočnikov  so nastopali: Nina Ajster Kuhar, v vlogi Vile Ninine, Ema Dražetič v vlogi pripovedovalke, Zala Pungerčar v vlogi čarovnika, Lana Žerjav, Ana Mladkovič Dremelj, Blažka Kodrič v vlogi škratkov, Lucija Žarn, Tia Pacek, Liza Baznik in Kiara Strgar v vlogi škratkov pomočnikov, ter Din Baznik, Denis Žveglič  in Tanja Lekić v vlogi tehniške pomoči. Scenarij je pripravila Blažka Kodrič,  učenka 8. razreda, režijo pa je prevzela Andreja Ninković. Gledališka igra je prikazala, kako je prijateljstvo izrednega pomena v današnjih časih, kljub prepirom in konfliktom, ki se zgodijo kar je izpostavil tudi Dedek Mraz, ki je povedal, da s skupnimi močni lahko veliko naredimo, če znamo prisluhniti drug drugemu in če znamo oprostiti nekomu. Kljub vsem darilom, je vrednota pravo prijateljstvo bolj pomembno, kakor samo pričakovanje daril. Dvorana gasilskega doma je objeta pela in se pozibavala v ritmih ter pričakovala darila za katero je poskrbel Dedek Mraz pod okriljem sponzorjev, donatorjev DPM Cerklje ob Krki in OŠ Cerklje ob Krki. Ivana Dražetič je naredila frizure vsem igralcem, medtem, ko je vzgojiteljica Maja Dušič naredila poslikavo obraza vsem otrokom, Aleš Žičkarj in Estera Gramc Žičkar (A-li grafika) sta priskočila na pomoč z vabili, Danijela Srpčič  je poskrbela za darila in celotno organizacijo. Dedek Mraz je bil Zdravko Vegelj, ki je s svojim občutkom za igro povabil otroke, da pridejo po darilo.

Torej, pokukali smo v otroška srca in pričarali čaroben večer. Lepo je biti dobrodelen. To šteje. Otroci in starši so nam povedali, da smo jih »začarali« z besedo in dejanji, pa to ni bil čaroben prašek, ampak to, da so odnosi najpomembnejši v tem času. Pa povejte, če ni res?

Pripravila:
Andreja Ninković, spec.

(Skupno 136 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost