V torek, 6. oktobra 2020, smo se zbrali na 1.sestanku Šolske skupnosti in šolskega parlamenta naše šole, ki je bilo prvič po dvajsetih letih v telovadnici, na varni razdalji in z zaščitno opremo. Predstavniki razredov OŠ Cerklje ob Krki so bili izbrani v razrednih skupnostih v mesecu septembru.

1.a

OSKAR DUHANIČ

OSKAR STUŠEK

2.a

NIKA KRIVEC

BENJAMIN SRPČIČ

2.b

TIA NOVAK

NIK POTISEK

3.a

MARK BUTARA

ELLA KRALJ

3.b

LUCIJA VRŠIČ DRUŠKOVIČ

MATIC KOŽAR

4.a

ŠPELA BAZNIK

EMA BUTARA

4.b.

NEJC KOŽAR

NEŽA KOMATAR

5.a

SAMANTA KRANJC

NIK PANGERČIČ SMREČNIK

5.b

LOVRO KOŽAR

ŠPELA SRPČIČ

6.r

JAKOB DREČNIK

JULIJA EVA ZORKO

7.a

URH KODRIČ

LANA ŽERJAV

7.b.

LIZA BAZNIK

TIAM KOŽAR

8.a

JUŠ LOVŠE

ŽAN SINTIČ

8.b

TIARA HORŽEN

EVA TOMŠE

9.r.

ZALA POPIJAČ

VID KLEMEN ZORKO

Učenci so izvolili zunanjega predstavnika šole, tajnika, podpredsednika in predsednika, ki bodo obveščali učence, ravnateljico in poskrbeli za to, da se glas otrok oziroma učencev sliši.

Zunanja predstavnica šole je postala Urh Kodrič, učenec 7.razreda, podpredsednik je Tiara Horžen, učenka 8. razreda in predsednica je Zala Popijač, učenka 9. razreda.

Volitve so potekale po izbiri učencev – javno. Za vsako funkcijo sta bila vsaj dva predloga kandidatov. Glasovanje je potekalo z dvigom rok.

Zaradi letošnje situacije, pa smo se odločili, da sestanke Šolske skupnosti razdelimo na 2 skupini. 1. skupina- učenci od 1. do 5. razreda, 2. skupina – učenci od 6.do 9. razreda. Zato smo me mlajšimi učenci prav tako izpeljali sestanek in volitve v petek, 16. oktobra 2020. Predsednik je postal Lovro Kožar, učenec 5. razreda, Nejc Kožar, učenec 4. razreda je izbran za podpredsednika. V pomoč mentorici šolske skupnosti pa bodo: Špela Baznik, Špela Srpčič, Samanta Kranjc in Ema Butara.

Razredne skupnosti so prejele informacijo in nalogo, da se na razrednih urah pogovarjajo o temi MOJA POKLICNA PRIHODNOST in ODGOVOR JE POGOVOR ter se pripravijo za predstavitve in debato v mesecu novembru.

Zaradi epidemiološke slike pa bomo videli, kako bo to sploh možno

Pripravila: Andreja Ninković, spec.

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)