Predaja ključa je dogodek, ki poteka vsako leto ob koncu šolskega leta. To je še ena zadnjih stvari, ki jo morajo pripraviti devetošolci. Letos ni manjkalo veliko, da tega dogodka zaradi vsega v povezavi s Covid-19 ne bi bilo. Pa nam ga je kljub temu uspelo organizirati, le v malce drugačnih okoliščinah. Na predaji ključa osmošolci opravljajo razne naloge in si z zmagami v igrah poskušajo pridobiti točke in zmagati.  Vse to dogajanje opazujejo učenci nižjih razredov in ob tem navijajo za oba »tabora«. No, letos ni bilo tako.

V petek, 12. 6. 2020, smo se osmošolci in devetošolci z nekaj učitelji in ravnateljico odpravili v vojašnico, kjer smo na izvedli zabavne, razmeram prilagojene igre (z malo pripomočki in seveda z vso zaščitno opremo).

Kljub vsemu smo se vsi zabavali. Po končanih igrah, kot so bile pantomima, petje, ples, »plank«, itd., so sledile še rime, s katerimi smo si osmarji in devetarji medsebojno prebrali zanimive opise. Sledila je predaja ključa, ki je  vrhunec tega dogodka. Letos so zmagali fantje, zato so ga  prevzeli oni. A to ni pomembno, saj je ključ od nas vseh.

Veseli smo, da smo lahko to doživeli in se zabavali skupaj s sošolci in 9. razredom, pa čeprav je bilo malo drugače. Devetarji so se poslovili, nas pa čaka še eno leto novih spoznanj, spletanja prijateljskih vezi in nabiranja novih izkušenj.

Zapisala:
Blažka Kodrič, učenka 8. r

(Skupno 242 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost