30. SEPTEMBER 2018 – VELIKA PLANINA
Ravno ko se je naredil prelep sončen dan, smo krenili na pot s Kranjskega Raka do Male planine. Postanek smo imeli v Domžalskem domu, potem pa smo se sprehodili še do Gradišča in Zelenega roba in krožno pot nazaj preko Marjaninih njiv. Ves čas smo občudovali Kamniško-Savinjske Alpe, nebo je bilo jasno in brez oblačka. Domov smo se vrnili polni pozitivne energije.

 

4. NOVEMBER 2018 – VREMŠČICA
Poln avtobus nadobudnih planincev se je ustavil v Senožečah, od koder smo krenili proti Vremščici. Pot je bila lepo položna, vreme krasno, samo na vrhu nas je malo prepihalo. Družba je bila pisana in nasmejana. Vsi zadovoljni in kot se spodobi prijetno utrujeni, smo se vrnili nazaj domov.

26. JANUAR 2019 – LISCA
Odhod vlaka iz Železniške postaje v Brežicah je bil ob 7.13. Hodili smo skupaj od izhodišča od Železniške postaje na Bregu do Razborja, potem pa preko vasi Lisce do cerkvice Sv. Jošta in do vrha Lisce, kjer smo imeli malo daljši postanek. Zjutraj smo izlet začeli pri -12°C, ob 14.uri, ko smo čakali na vlak, je bilo pa že -1°C. Kljub nizkim temperaturam ni nikogar zeblo, ker smo ves čas lepo hodili.

16. MAREC 2019 – DOBRČA
V Tržiču se nam je pridružil lokalni vodnik, g. Janko Meglič, ki nam je slikovito opisoval okolico našega pohoda in nas popeljal še na sosedni Šentanski vrh – eden izmed najbolj razglednih  v Karavankah. Celo pot nas je grel sonček, pot pa je bila lahka, proti vrhu Dobrče in Šentanskega vrha snežena in lahko poledenela.

6. APRIL 2019 – DONAČKA GORA
Avtobus nas je pripeljal do vasice Sv. Jurij., od koder smo se skozi gozd odpravili proti Rudijevem domu, od koder smo skočili na vrh Donačke gore. Vseh skupaj nas je bilo 42. Vreme je bilo suho, delno jasno, najlepše pa je bilo, da ni bilo vetra. Na poti nazaj smo si privoščili še dobro kosilo v koči, otrokom so najbolj teknili špageti z bolonjsko omako, ampak tudi gobova juha z žganci je bila zelo slastna. Pot smo prehodili hitreje, kot smo predvidevali. Zaradi oblačnosti smo se predčasno vrnili na izhodišče. Na poti ni bilo posebnosti.

 

(Skupno 140 obiskov, današnjih obiskov 1)