V ponedeljek 19. oktobra je potekal 30. Občinski otroški parlament, tokrat na malce drugačen način.  Parlament je bil sprva planiran že v začetku leta, a so razmere to žal onemogočile. Ker se je vse zavleklo še v šolsko leto 2020/2021, so se odločili, da ga izpeljemo kar preko aplikacije zoom. 

Tako smo se ob 10. uri na zoomu zbrali predstavniki osnovnih šol, predsednik ZPM Krško, g.Vinko Hoster s predstavniki  ZPM Krško, predstavnica iz občine Brežice, župan g.Ivan Molan in seveda tudi mentorice posameznih šol. 

Parlament se je začel s pozdravom župana in predsednika ZPM Krško. Nato pa je sledil glavni del parlamenta. 

Vsaka izmed šol je imela 5 minut časa, da predstavi kaj vse smo počeli na šolah v prejšnjem šolskem letu skupaj v povezavi s šolskim parlamentom in njegovo temo, ki je enaka tudi letos: moja poklicna prihodnost. 

Našo šolo sva zastopali Hana Haler in Blažka Kodrič pod mentorstvom svetovalne delavke Andreje Ninković.

V najini predstavitvi sva omenili delo šolskega parlamenta in šolske skupnosti, teden otroka in spoznavanje različnih poklicev, okroglo mizo in poklicni bazar, ki se na naši šoli izvaja vsaki 2 leti. K najini predstavitvi sva dodali še filmček, ki je prikazoval utrinke prejšnjega šolskega leta. Seveda pa nisva pozabili niti na aktivnost šolske skupnosti v času karantene. 

Čeprav parlament ni potekal tako kot nazadnje, je bilo zanimivo slišati na koliko različnih načinov so delali učenci posameznih šol.  

Zapisala: Blažka Kodrič, 9. a

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)